НОВИНИ

Със 150 км/ч е шофирало момичето, което предизвика тежък инцидент с жертва

bnt avatar logo
от БНТ
19:56, 18.07.2021
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Няма опасност за живота на четирите момичета, пътували в колата, която вчера се удари в дърво край село Кочан. На път за болницата, след катастрофата почина едно от момичетата - на 15 години. Колата е шофирана от 17-годишна неправоспособна шофьорка.

Прибирайки се от заведение в съседното село Ваклиново, 17-годишната шофьорка вдигнала скорост около 150 км/ч, загубила управление над мощния автомобил и се ударила в дърво извън пътя.

15-годишно момиче, което също било в автомобила, загинало заради тежките си наранявания, а други 4 са в болницата в Гоце Делчев.

Едно от пострадалите момичета е оперирано още вчера, рамото на друго ще бъде оперирано утре. Останалите две момичета са само с леки охлузвания и наранявания.

Местни твърдят, че не за първи път 17-годишното момиче сяда зад волана само, без опитен придружител, който да я контролира. Казват, че кара много бързо и може да направи беля.

Според хората в Кочан всяко лято гастарбайтери се прибират в селото с нови, мощни автомобили и се движат в района без да спазват ограниченията на скоростта. А на отсечката между Кочан и Ваклиново и преди е имало инциденти с фатален край.

Репортер: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души загинаха при тежка катастрофа на Подбалканския път
Двама души загинаха при тежка катастрофа на Подбалканския път
Меркел: Немският език не стига да се опишат опустошенията
Меркел: Немският език не стига да се опишат опустошенията