НОВИНИ

Сестри Стоеви спечелиха европейското по бадминтон в Киев

сестри стоеви спечелиха европейското бадминтон киев
bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 02.05.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Габриела и Стефани Стоеви спечелиха златен медал на Европейското първенство по бадминтон в Киев. В украинската столица сестрите не загубиха нито един гейм за целия турнир, а във финала надделяха с 2:0 над британките Бърч и Смит.

От позицията на поставени под номер 1 в схемата, както и благодарение на играта си в последните дни, българският тандем беше смятан за фаворит.

Срещата започна притеснително за Стоеви, които отстъпваха с 2:7, но последваха изключително силни минути за Габриела и Стефани и краят на първата част дойде 21:14. Постоянството на българките им помогна и във втория гейм, затворен при първия мачбол и 21:19.

"Чувстваме се щастливи, че успяхме да спечелим втора титла от Европейско първенство и успяхме да си защитим титлата тук в Киев", споделя Габриела Стоева.

"Емоцията е голяма, много се радваме и наистина сме много щастливи, че успяхме да постигнем тази победа и да вземем отново златото", допълни Стефани Стоева.

"Благодарим на всички за подкрепата и на хората, които ни помагат в тези тежки времена", каза още Габриела Стоева.

За сестри Стоеви това е втора европейска титла след триумфа преди 2 години. Любопитен нюанс по време на церемонията по награждаване беше поднасянето на медалите. В тон с модерните технологии и спазване на мерките за борба с пандемията българките, както и техните подгласнички, получиха си отличията си от прелитащи дронове.

Още спорт четете на bntsport.bg

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Утре се очаква захлаждане
Утре се очаква захлаждане
Кой спечели надпреварата за възстановяване на Колизеума
Кой спечели надпреварата за възстановяване на Колизеума