Шефът на "Сиела Норма": ЦИК прави много грешни сметки

от БНТ
07:50, 08.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
Политика
Слушай новината

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров заяви в "Денят започва", че по отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на ЦИК. По думите му преговорите вчера са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. Централната избирателна комисия прави много грешни сметки, заяви Тодоров.

Установихме, че са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да разбера какво си мислят, допълни Тодоров. По думите му от ЦИК не са знаели, че в поръчката са включени и президентските избори. Те обаче оскъпяват процедурата почти два пъти, тъй като е много вероятно да са на два тура.

Според него се създава грешно впечатление, че от фирмата продават машините, а всъщност те отговарят основно за тяхното обслужване. Надценката е около 7 - 8% върху всички разходи, но сега са били склонни да го направят почти без печалба, около нула процента.

ЦИК прекрати преговорите със "Сиела Норма" за доставка на още машини за изборите

Веселин Тодоров каза, че ако се получи забавяне още 3 - 4 дни, дори те технологично няма да успеят да осъществят процедурата. Казали сме в първия момент, че няма да направим поръчката за 6,5 млн. лева.

Призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса. Отхвърли тезата, че саботират изборния процес.

По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какво трябва да се промени, за да има повече трансплантации
Какво трябва да се промени, за да има повече трансплантации
3 от 3: България срещу световния шампион
3 от 3: България срещу световния шампион