НОВИНИ

Дъжд и условия за градушки

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 08.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

Днес още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни след обяд. Има условия за градушки. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над северното крайбрежие ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По южното Черноморие ще остане без валежи. Максималните температури ще са 22 - 23°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

В планините също ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 10°.

До края на седмицата главно в следобедните часове и до полунощ ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в сряда - на места, главно в Източна България и планинските райони, а от четвъртък - в много райони в цялата страна. Локалните интензивни валежи ще са придружени от гръмотевични бури, по време на които вятърът ще се усилва. Ще има и условия за градушки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК ще търси и днес вариант за осигуряване на 1500 машини за гласуване
ЦИК ще търси и днес вариант за осигуряване на 1500 машини за гласуване
Последен ден за регистриране на листите за изборите на 11 юли
Последен ден за регистриране на листите за изборите на 11 юли