НОВИНИ

В Югозападна България валежите ще продължат и през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 07.06.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Значителна облачност, валежи, гръмотевични бури и градушки и днес в страната. До 18.00 ч. освен на връх Мургаш, най-голямо е количеството на валежа в София - 14 литра на квадратен метър.

През нощта в югозападните райони ще продължи да вали, като на места валежите ще са обилни. В областите с предупредителен жълт код са възможни количества около 20 - 30 литра на квадратен метър, локално и повече.

Утре още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. През деня отново ни очакват краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни след обяд.

Има условия и за градушки. Вечерта в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Максималните температури ще са между 22° и 27°.

В часовете около и след обяд ще превали и по Северното Черноморие, докато по Южното ще остане без валежи. Максималните температури ще са около 22 - 23°, а на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините облачността ще е значителна, около и след обяд - купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен североизточен вятър.

Слънчево ще бъде утре в страните от Западна Европа, а в Испания - и горещо. С валежи ще бъде в много райони от Централна и Източна Европа, включително и почти навсякъде на Балканите, с изключение на северозападните части от полуострова.

На повече места и по-интензивни ще са валежите в Централна и Северна Гърция, има и издадено предупреждение от втора степен - оранжев код. Причината - област от ниско атмосферно налягане, която ще определя времето и в нашата страна в близките дни.

У нас до края на седмицата главно в следобедните часове и до полунощ ще бъде с валежи, в сряда - в Източна България и планинските райони, а от четвъртък - в много райони в цялата страна. Ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са между 23° и 28°, с един-два градуса по-високи в средата и в края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров предупреди: Франция наказва всяка грешка
Ясен Петров предупреди: Франция наказва всяка грешка
Рокада в състава на Италия преди Евро 2020
Рокада в състава на Италия преди Евро 2020