НОВИНИ

Слънчево и топло време през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 05.02.2022
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще е предимно слънчево, след обяд на места с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен. Минималните температури са между минус 5° и 0°. Дневните ще се повишат и максималните ще са между 8° и 13°, в София 8°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд на места с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югозападен вятър, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 8 - 10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

В неделя в по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще се повишат, дневните, главно в Северна България, ще се понижат с 1 до 3 градуса.

След обяд в понеделник от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта и през нощта срещу вторник ще обхванат страната. Отначало в планинските райони на Западна България, а сутринта във вторник на места в източната половина от страната, дъждът ще премине в сняг. Има повишена вероятност за значителни количества в Родопската област.

Във вторник до обяд валежите в повечето райони ще спрат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
45 нови положителни теста за COVID-19 на Олимпийските игри
45 нови положителни теста за COVID-19 на Олимпийските игри
Дузпи изхвърлиха Манчестър Юнайтед от ФА Къп
Дузпи изхвърлиха Манчестър Юнайтед от ФА Къп