НОВИНИ

Слънчево и още по-топло в събота

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 04.02.2022
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Оправдаха се очакванията за слънчево време и затопляне в страната - максималните температури са от 3 до 10 градуса. Утре затоплянето ще продължи.

Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°. В София - след минус 7° тази сутрин, утре ще бъде минус 5°.

Дневните температури също ще се повишат и максималните ще са между 8° и 13°. Ще бъде слънчево, след обяд на места с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина - умерен.

Отлични остават условията за туризъм в планините - слънце, умерен северозападен вятър и температури в курортите от минус 2 до 4 - 5 градуса над нулата. В по-високите части на 2000 метра ще е около минус 5°. Не пренебрегвайте опасността от лавини, която извън обработените писти остава висока.

И на Балканите ще е слънчево, с изключение на северозападните райони от полуострова, където ще има по-значителни увеличения на облачността и ще превали дъжд и сняг.

Облачно с валежи от сняг ще бъде над Източна и Северна Европа. На отделни места и в Централна ще превали сняг. Над Италия и Пиренейския полуостров, както и над Франция и южните райони на Британските острови ще е предимно слънчево.

У нас след слънчевото време през почивните дни, в понеделник ще завали дъжд, който с бързото понижение на температурите, отначало в планинските райони на Западна България, към сутринта във вторник и на места в източната половина, ще премине в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асен Василев в "Панорама": Без допълнителни капиталови разходи инфлацията ще изяде всичко
Асен Василев в "Панорама": Без допълнителни капиталови разходи инфлацията ще изяде всичко
Фейгин зае второ място след кратката програма на "София Трофи"
Фейгин зае второ място след кратката програма на "София Трофи"