НОВИНИ

ГЕРБ пита: Кой вариант на Плана за възстановяване и развитие разглеждат в ЕК?

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:24, 04.02.2022
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Слушай новината

Европейската комисия е получила окончателния План за възстановяване и развитие на 15 октомври и оценката му сега е в ход. Това е официалната позиция на комисията, заявена днес пред БНТ. От там уточниха, че оценката ще бъде представена след като приключи този процес.

От ГЕРБ свикаха извънреден брифинг за журналисти, на който зам.-председателят на партията Томислав Дончев обвини премиера Кирил Петков в лъжа за изказването му в парламента днес, че на Европейската комисия е изпратен редактираният План за възстановяване и развитие.

Днес говорител на ЕК заяви, че планът с който разполагат е подаден на 21 октомври 2021 година. Уважаеми колеги, това е планът "Пеканов". Разработен от второто служебно правителство. Това на Петков беше избрано 2 месеца след това. Искам да ви попитам, в такъв случай истина или лъжа са думите на г-н Петков от днес - че планът е предаден на ЕК и тя го разглежда. Не обичам евтините политически внушения, но не е хубаво да се лъже, особено в парламента, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кои пунктове за ваксинация ще работят в събота и неделя в София
Кои пунктове за ваксинация ще работят в събота и неделя в София
Удар по Милан! Ибрахимович пропуска дербито с Интер
Удар по Милан! Ибрахимович пропуска дербито с Интер