НОВИНИ

Слънчево време в началото на седмицата

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 04.10.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури тази сутрин в повечето райони са между 2° и 7°, в София 3 - 4°. В отделни котловини на Западна България ще има слани.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ниска облачност ще има само над крайните източни райони. Ще духа слаб източен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса, в София около 22°.

Над Черноморието ще има значителна ниска облачност и на места са възможни ръмежи от дъжд. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 18 - 20°. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по най-високите части до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

Във вторник и сряда в по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево. Значителна ниска облачност или мъгла ще има в часовете преди обяд над източните райони, там на отделни места ще има и ръмежи.

Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса, в отделни котловини при стихване на вятъра до около 3° и там ще има условия за слани. Максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса.

През следващите дни ще е предимно облачно, ще има и валежи, повече по количество в четвъртък в Западна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
513 нови случая на коронавирус за последното денонощие
513 нови случая на коронавирус за последното денонощие
Светкавичен гол помогна на Милан да победи Аталанта
Светкавичен гол помогна на Милан да победи Аталанта