НОВИНИ

Слънчево време в планините утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:29, 15.12.2020
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
Слушай новината

Тази нощ в повечето райони от страната ще бъде ясно, но в сутрешните часове в низините, равнините, котловините и около водните басейни ще бъде облачно и мъгливо и на много места ще се задържи така почти през целия ден. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в столицата - минус 1°.

През деня ще бъде почти тихо, а в югозападните части от страната и в планинските райони - и предимно слънчево. Максималните температури отново ще са в широки граници - от около 2° в районите с трайни мъгли до около 10° в местата с най-много слънчеви часове.

Освен че ще бъде слънчево, и температурите в планинските райони ще се повишават и ще бъдат по-високи от обичайните за средата на декември. Максималните по високите върхове ще са около градус-два над нулата.

В курортите - 6° на Алеко, 7° в Банско, 8° в Боровец и Пампорово. Ще духа слаб до умерен, предимно западен вятър.

Облачно и мъгливо ще бъде времето и на Балканите, като по-трайни ще са мъглите по поречието на Дунав. Разкъсване и намаление на облачността се очакват над планинските райони, където и температурите ще са по-високи.

Сняг ще вали отново на Скандинавския полуостров, във Финландия и северната половина на Европейска Русия. В Прибалтика ще вали дъжд и на отделни места ще се образуват поледици. Съществено по-топло, но с проливни валежи, ще бъде в западните части от Европа.

Предимно слънчево ще бъде утре в по-голямата част от Западна Европа, както и в Източна Испания, докато в западната половина от Пиренейския полуостров ще бъде облачно и дъждовно.

Предупреждение за значителни количества е в сила утре в Португалия, Франция, както и на Британските острови, където ще бъде и много ветровито. Причината - добре изразен атлантически циклон. По югозападното крайбрежие на Франция е обявена втора степен - код оранжево, за опасност от наводнения.

У нас след поредицата от мрачни и дъждовни дни, до края на седмицата ще има повече слънчеви часове, най-много в планините, където ще се задържи и по-топло от обичайното за декември. В равнинните райони обаче ще бъде предимно облачно и с все по-трайни мъгли. Сутрешните температури на повечето места ще са около нулата, дневните - в широки граници - от 2° в районите с трайни мъгли до 8-10° в останалите райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ одобриха първия бърз домашен тест за COVID-19
САЩ одобриха първия бърз домашен тест за COVID-19
Австрия въвежда 10-дневна карантина за пристигащи от България
Австрия въвежда 10-дневна карантина за пристигащи от България