НОВИНИ

Слънчево време в празничния ден

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 02.03.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са максималните температури днес от 6° в Добрич, до 17° във Видин, В София - 12°, но вятърът създаваше усещане за по-студено от действителното време.

През нощта ще се задържи безоблачно със слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София след минус 3 тази сутрин, утре ще бъде около минус 1.

По-високи, в сравнение с днес, ще бъдат и максималните температури, в по-голямата част от страната между 12 и 17 градуса, по Черноморието около 10. Ще бъде слънчево, с повече облаци в източните райони, където ще бъде и ветровито.

Слънчево ще бъде и в планините утре, но и ветровито. Ще духа умерен, преди обяд и временно силен вятър от север-северозапад. Рано сутринта на връх Шипка ще бъде около минус 3, следобед около плюс 4°. Максималните температури по най-високите върхове ще са между минус 5° и минус 2°.

По-топло ще бъде и в планинските курорти 1° на Алеко, около 5° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените ски писти остава голяма.

Затопляне предстои не само у нас, а и навсякъде на Балканите, където ще преобладава слънчево време. Валежи от дъжд се очакват на места в Гърция.

Слънчево ще бъде утре и в Западна, Централна и Южна Европа. Валежи от дъжд ще има в Северозападна Франция и южните райони на Великобритания. На Скандинавския полуостров и в Европейска Русия започва застудяване и там ще превалява сняг.

У нас, в четвъртък затоплянето ще продължи. Ще бъде предимно слънчево, на места със сутрешни мъгли. В петък облачността ще започне да се увеличава и в събота ще бъде предимно облачно.

Очаква се рязко и съществено понижение на температурите и валежи, първо от дъжд, който с продължаващото застудяване в много райони ще премине в сняг. В неделя ще е почти без валежи, до вечерта и вятърът чувствително ще отслабне, но ще остане по-студено от обичайното за началото на месец март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Важно е укрепването на инвестиционния фонд на "Три морета"
Президентът Радев: Важно е укрепването на инвестиционния фонд на "Три морета"
Опълченецът, който надхитри смъртта: Историята на Лальо Григоров от Шипка
Опълченецът, който надхитри смъртта: Историята на Лальо Григоров от Шипка