НОВИНИ

Слави Трифонов: Компромисът е потребен и той ще бъде направен

слави трифонов потвърди итн подкрепи правителство третия мандат
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
12:57, 18.11.2021
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

"Има такъв народ" ще подкрепи правителство с мандата на "Продължаваме промяната". Това заяви пред БНР лидерът на ИТН Слави Трифонов.

"На България ѝ е необходимо правителство, което е различно от правителството, което управляваше дотук 12 години. Трябва да се премахне, да се тръгне в съвсем друга посока от това, което представляваше правителството на ГЕРБ и управлението, което ни се демонстрираше, и на което бяхме подвластни 12 години", посочи Трифонов.

Трифонов подчерта, че преговорите ще се случват "пред очите на хората":

"За за бъдат изпълнявани целите, човек не трябва да бъде краен, а да е готов на компромиси. Ние сме си поставили цел да има правителство, което да се справи с кризите, които предстоят на всички ни - и енергийна, и здравна, и икономическа... Редовно правителство, излъчено от парламента и подкрепено от широк спектър от депутати, трябва да ни помогне да излезем от всички тези кризи. Компромисът е потребен и той ще бъде направен".

Лидерът на ИТН беше категоричен, че няма да приеме всичко безрезервно, но ще бъде смирен и ще направи всичко възможно да има правителство.

"Сега има нови цели и нови препятствия. Ако се втренчиш в това, което се е случило, едва ли ще може да се реализира правителство. В това е смисълът да си смирен и да направиш компромис", каза още Слави Трифонов.

По думите на Трифонов в коалиционните преговори трябва ясно да се разпишат ангажиментите и компромисите, които поема всяка от партиите, която ще се включи в бъдещото правителство.

Слави Трифонов: Ако можех да върна времето назад, пак бих постъпил по същия начин

Последва и коментарът му за слабия резултат на ИТН на изборите за 47-ото Народно събрание.

"Една част от хората, които имаха надежда, че ще се състави правителство с наш мандат, бяха разочаровани и това вероятно са хората, които не са гласували за нас. Затова в момента сме длъжни да направим всичко възможно, за да има правителство, но не по някакви политически цели, аз съм практичен човек", заяви Трифонов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Психично болен мъж е отправил заплаха за атентат в Американското посолство в София
Психично болен мъж е отправил заплаха за атентат в Американското посолство в София
Омбудсманът поиска непрекъснат достъп на потребителите на природен газ, ток и парно
Омбудсманът поиска непрекъснат достъп на потребителите на природен газ, ток и парно