НОВИНИ

София Иванова се присъединява към ансамбъла по художествена гимнастика

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:29, 25.02.2022
5048
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
софия иванова присъединява ансамбъла художествена гимнастика
Снимка: БФХГ
Слушай новината

Гимнастичката София Иванова, която до този момент се състезаваше индивидуално, от днес вече е част от женския ансамбъл по художествена гимнастика по предложение на треньора на отбора Весела Димитрова.

Мотивите за решението на Димитрова, която е личен наставник на Иванова, са свързани с честите контузии на две от гимнастичките от ансамбъла Елена Георгиева и Камелия Петрова и неспазването на тренировъчно тегло от Рейчъл Стоянов.

На тяхно място вече са били викани състезателки от втория тим, но те все още изпитват проблеми с техническата подготовка.

От Управителния съвет на федерацията вече са приели предложението на Весела Димитрова, така че София Иванова може да започне подготовка с ансамбъла.

Осен това на своето последно заседание УС утвърди и състава на националния отбор ансамбъл за девойки, в който влизат Ева Емилова (КХГ Левски), Алекса Витанова (КХГ Левски), Красимира Иванова (КХГ Грация). Андреа Иванова (КХГ ЧАР ДКС), Габриела Пеева (КХГ Левски), Ванеса Емилова (КХГ Тракия) и Аделина Милева (СК Илиана).

УС утвърди и състава националния отбор индивидуално за девойки, който ще продължи да води централизирана подготовка за Европейското първенство в Тел Авив. В отбора влизат Елвира Краснобаева (КХГ Грация), Дара Стоянова (СК Илиана), Жана Пенчева (КХГ Левски Триадица), Дара Малинова (СКХГ София Спорт) и Цветейоана Пейчева (КХГ Диляна).

Поради контузии Ивон Бошкилова, Габриела Янева и Виктория Христозова ще продължат да се готвят индивидуално в своите клубове.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българин със свидетелски разказ от Украйна: Никакъв ред. Баща плачеше, че детето му два дни не е яло
Българин със свидетелски разказ от Украйна: Никакъв ред. Баща плачеше, че детето му два дни не е яло
Ексклузивно: Разказ от болницата на най-тежко пострадалия българин от изгорелия ферибот
Ексклузивно: Разказ от болницата на най-тежко пострадалия българин от изгорелия ферибот