НОВИНИ

Спартак Варна подписа с испански полузащитник, взе под наем и Нейтън Олдър от Левски

Роберто Мануел Сиера Хименез
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 13.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Спартак Варна привлече Роберто Мануел Сиера Хименез. 26-годишният испански полузащитник постави подписа си върху договор със срок от година и половина.

Роден е във Валенсия (Испания), преминал през втородивизионните испански отбори на Atlético Levante, Ontinyent, Peralada, Oviedo B, Formentera.

Малко по-късно „соколите” обявиха и пристигането в клуба на Нейтън Олдър, който ще играе за варненци като преотстъпен от Левски. Националът на Кюрасао се присъедини към „сините” миналото лято, но оттогава насам записа едва пет двубоя за тима, воден от Станимир Стоилов, в които е прекарал на терена общо 22 минути.

От клуба съобщиха, че футболистите продължават с подготовката си в морската столица, като следват стриктно предварителната програма, поставена от Димитър Димитров – Херо и неговия щаб. Тази сутрин те имаха занимания във фитнес, а следобедната тренировка се проведе на изкуствения терен „Жечо Тунчев” в СК „Локомотив”.

Към подготовката се включи и новопривлечения защитник Бен Кантие, който пристигна във Варна преди дни. С него броят на новите попълнения в Спартак стават шест, като преди това договори подписаха Жоао Нунес Фернандес, Андриан Димитров, Александър Цветков, Кристиано Фигейредо и Александър Белоусов.

Тази събота е предвидена и първата контрола за тима, воден от Димитър Димитров – Херо. Тя е срещу втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) от 14.00 часа на естествения терен в СК „Локомотив”.

„Соколите” се подготвят в собствената си база до 18 януари, когато е и втората контрола на родна земя – срещу Добруджа (Добрич), след което ще продължат подготовка в турския курорт Анталия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Луиза Бертани с втори пореден триумф в Кронплац
Луиза Бертани с втори пореден триумф в Кронплац
Българските гимнастички откриват 2023 година с участие на турнир в Естония
Българските гимнастички откриват 2023 година с участие на турнир в Естония