Специално: Продават апартамента на стрелеца от Лясковец. Екип на БНТ влезе вътре

от БНТ
19:30, 21.02.2021
5959
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

Частен съдебен изпълнител във Велико Търново продава имоти, собственост на Петко Петков от Лясковец. Мъжът, който на 14 март 2014 година, по време на спецакция уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги, в момента излежава доживотната си присъда без право на замяна в затвора в Ловеч. Публичната продан на негови имоти става въз основа на влязло в сила съдебно решение. Седем години след трагедията наш екип отново влезе в къщата, където се разигра трагедията.

След разговор по телефона и дълго колебание Стефанка Савова ни кани да влезем с уговорката, че няма да снимаме лицето ѝ.

Майката на Петко живее сама в къщата. Казва, че досега съдия изпълнител е продал 40 декара ниви на името на сина ѝ, знае, че и части от къщата ѝ също се продават. Тук времето сякаш е спряло на фаталния ден.

„Всичко е на дупки. Понеже начупиха прозорците, всичко...(плаче). Елате оттатък да видите. То гранати, то работи... Седем куршума извадиха, 10 операции. Трябваше да ми дадат 10 000 лева за имуществена, нищо не дават", каза Стефанка.

Допълни, че пази всичко с надеждата за нови експертизи, които да докажат, че тя и синът ѝ са нападнати докато спят.

"Аз го чакам, защото той е невинен", казва Стефанка.

На търг за продажба са обявени идеални части от къщата, които са собственост на Петко Петков. Процедурата е възможна едва сега, тъй като непосредствено след трагедията Петков е продал и прехвърлил на друг своите имоти. Семейството на Емил Шарков обаче завежда така наречения „Павлов иск" и през юли 2018 г. съдът обявява сделката за недействителна.

"Въз основа на влязло в сила съдебно решение е установено, че тази сделка е реализирана, за да навреди на интересите на наследниците на починалия Емил Шарков. Към този момент се изнася на продан идеалната част на имота, която е притежавал Петко - една четвърт от имота", заяви Доротея Жекова, помощник частен съдебен изпълнител.

Началната цена е 20 400 лева - сума, която дори да нарасне няколко пъти, ще покрие нищожна част от определената кръвнина от близо половин милион лева.

Съпругата на убития командос Милена Шаркова заяви за "По света и у нас", че със случая се занимават адвокати на фамилията, а всеки лев, който стига до тях, отива в сметката на фондация „Емил Шарков".

Автор: Зорница Илиева, Даниел Гачков

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Втори ден на масова ваксинация, от утре се включват и личните лекари (ОБЗОР)
Втори ден на масова ваксинация, от утре се включват и личните лекари (ОБЗОР)
Министър Ангелов с нова заповед за процеса на ваксиниране
Министър Ангелов с нова заповед за процеса на ваксиниране