НОВИНИ

Стефано Пиоли: За съжаление вече не държим съдбата в ръцете си

стефано пиоли съжаление вече държим съдбата ръцете
bnt avatar logo
от БНТ
14:51, 29.11.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Милан Стефано Пиоли остана разочарован след загубата на "росонерите" с 1:3 от Борусия Дортмунд, която до голяма степен сложи край на амбициите на италианския тим да участва в осминафиналите на Шампионската лига.

След двубоя на "Сан Сиро" 58-годишният специалист обясни, че гостите от Германия просто са се възползвали от своите шансове, докато в същото време неговите момчета не са успели и това е основната причина за загубата.

"И двама отбора имаха своите шансове, но те се възползваха от тях по-добре. За нас, разбира се, този мач е много разочароващ. Имахме страхотна възможност, но явно и напрежението си каза думата и я пропиляхме. Сега надеждите ни за класиране са доста по-малки, но наше задължение е да отидем в Нюкасъл и да опитаме да спечелим. Мисля, че пропуснахме моментите, в които можеше да наклоним везните в наша полза. Първо дузпата в началото, а след това минута преди втория им гол при 1:1 можеше да вкараме на контраатака, но не се получи. Когато си пропуснал и веднага след това получиш гол, това със сигурност оказва влияние и обръща нещата в полза на съперника. Трябваше да бъдем по-ефективни в атака, по-остри и по-концентрирани", коментира италианският наставник.

Въпреки поражението от Дортмунд треньорът на Милан беше категоричен, че "червено-черните" ще играят за победа в последния кръг на груповата фаза като гост срещу Нюкасъл и в същото време ще разчита на загуба на ПСЖ на "Сингал Идуна Парк", тъй като само този сценарий би изпратил гранда от Милано във фазата на елиминациите на Шампионската лига.

"Сега е трудно да се намерят точните думи. Феновете ни имат пълното право да бъдат разорачовани. Ние пък сме длъжни да играем по-добре, защото в този мач не показахме това, което ни се искаше. Сега ни остава само да отидем в Нюкасъл и да направим всичко възможно да спечелим, но за съжаление вече не държим съдбата в ръцете си и трябва да разчитаме и на позитивен развой в другата среща. Затова остава само да опитаме и да се надяваме", завърши Стефано Пиоли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заподозреният за убийството в Цалапица е работил като чистач на стъкла в Дания
Заподозреният за убийството в Цалапица е работил като чистач на стъкла в Дания
956 ще са средищните детски градини и училища
956 ще са средищните детски градини и училища