НОВИНИ

Страхотен Везенков влезе от пейката и помогна на Сакраменто да обърне Голдън Стейт

Българинът се появи в игра едва в края на третата четвърт при изоставане на неговия тим от 80:96, но до края "кралете" съумяха да обърнат развоя на срещата в своя полза и да спечелят с 124:123, като успехът им ги класира и за четвъртфиналите в новия NBA In-Season Tournament

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:08, 29.11.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
страхотен везенков влезе пейката помогна сакраменто обърне голдън стейт
Слушай новината

Българската баскетболна звезда Александър Везенков изигра много силен мач за своя Сакраменто Кингс и помогна на тима си да осъществи страхотен обрат при успеха със 124:123 като домакин на Голдън Стейт Уориърс в среща от редовния сезон на НБА.

Везенков се задържа на паркета в продължение на 15:28 минути, въпреки че се появи в игра едва в края на третата четвърт, но до края треньорът Майк Браун така и не взе решение да го замени, а в замяна българинът се отчете с 8 точки, 4 борби и 2 чадъра.

Преди влизането на Саша "кралете" изпитваха сериозни затруднения срещу гостите и изоставаха с 80:96, като на практика бяха догонващи в хода на целия двубой, а в един момент разликата беше нараснала до 24 точки преднина в полза на "воините".

В края на третата четвърт обаче Везенков и съотборниците му съумяха да намалят пасива си до само 9 пункта, а до средата на заключителните 12 минути Кингс стопиха разликата до само едно притежание при 107:110. В един момент Уориърс отново направиха опит да се откъснат при 121:115 в тяхна полза, но в последните секунди на мача българинът се отличи с много силна игра в защита, помагайки на своя тим да стигне до обрата, който бе осигурен с два коша на Малик Монк за крайното 124:123. В самия край звездата на Голдън Стейт Стеф Къри можеше да донесе победата на гостите, но пропусна при стрелбата си от далечно разстояние и така радостта остана за Александър Везенков и компания.

Успехът класира "кралете" за четвъртфиналната фаза на новия NBA In-Season Tournament, тъй като Кингс приключиха като победители в своята група с перфектен баланс 4-0, а в спор за място на полуфиналите отборът ще посрещне в своята зала "Голдън 1 Сентър" Ню Орлиънс Пеликанс, като мачът ще бъде на 4 или 5 декември.

Иначе най-резултатен за победата срещу Голдън Стейт стана Ди'Аарън Фокс със своите 29 точки, докато Малик Монк и Кевин Хъртър добавиха по 21. За "воините" пък Стеф Къри и Андрю Уигинс приключиха с "дабъл-дабъл" - 29 пункта и 10 борби, но въпреки това техният тим допусна десетото си поражение от началото на сезона.

В класирането на Западната конференция на НБА Сакраменто Кингс заемат 6-ата позиция с баланс 10-6, докато Уориърс са 10-и с актив от 8 успеха и 10 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хасан Адемов: Всеки трети българин е в риск от бедност или социално изключване
Хасан Адемов: Всеки трети българин е в риск от бедност или социално изключване
НАП - Бургас започна продажба на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори
НАП - Бургас започна продажба на коли, отнети от пияни или дрогирани шофьори