НОВИНИ

Стрелецът от Ловеч бил пиян, не е прострелял жената нарочно

bnt avatar logo
от БНТ
17:01, 08.01.2021
Чете се за: 03:27 мин.
У нас
Слушай новината

46-годишен мъж от Ловеч е задържан за 72 часа за стрелбата в Новогодишната нощ, когато пострада 42-годишната Теодора Тодорова по време на празнуване в кв. "Младост". Това съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков. Мъжът е бил в нетрезво състояние и в стрелбата не е имало умисъл. Той е произвел два изстрела, като единият от куршумите е попаднал в стената на блока, а вторият - в тялото на жената.

До разплитането на случая се стигна, след като във вторник пред блок 327 в квартал "Младост" беше проведен следствен експеримент. Всички, които празнували навън след полунощ на първи януари бяха поставени на същите места, за да добият максимална представа разследващите за мястото, от което е произведен изстрела. Така стигат до 46-годишен мъж, който живее в отсрещен блок. Късно тази нощ той е задържан.

Пред полицаите е направил пълни самопризнания за стрелбата. Оказва се, че той е стрелял с незаконно притежавана въздушна пушка, преправена на малокалибрено оръжие. Според окръжния прокурор на Ловеч 42-годишната жена не е била мишена на стрелеца и в стрелбата няма предварителна умисъл.

Задържаха мъжа, който простреля жена на новогодишно хоро в Ловеч

Мъжът е задържан за 72 часа, привлечен е като обвиняем, а работните обвинения са две - за причиняване на телесна повреда и хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Състоянието на 42-годишната Теодора, която беше простреляна е добро. Няма и опасност за живота ѝ.

Мъжът, който е стрелял от съседен блок, е осъждан за престъпление в сферата на транспорта, но впоследствие е реабилитиран. Стрелбата е извършена с незаконно притежавано оръжие - въздушна пушка, преправена в малокалибрена. Задържаният е направил пълни самопризнания.

"Извършителят е задържан. Привлечен е като обвиняем за извършени от него две престъпления, които на този етап са работни обвинения. Работните обвинения, едното от които е за причинена телесна повреда и второто е за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм", заяви Валентин Вълков, окръжен прокурор на Ловеч.

Съпругът на пострадалата жена - Мирослав Тодоров днес е научил кой е стрелецът.

"Познавам го, тук в магазина сме се срещали. Винаги ме е поздравял, може би не е искал да стреля, обаче, като се напил, или нещо го е подразнило, колона ли, не знам", споделя Мирослав Тодоров.

Още днес от прокуратурата ще внесат в съда искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

"Разследващите там да преценят каква да е присъдата. Не искам да го съдя аз", каза Мирослав Тодоров.

Състоянието на 42-годишната Теодора, която е в плевенска болница, се подобрява и вече няма опасност за живота ѝ.

Репортери: Мирела Дончева, Дарина Найденова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пета жертва след щурма на Капитолия
Пета жертва след щурма на Капитолия
Венцеслав Стефанов: Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година
Венцеслав Стефанов: Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година