НОВИНИ

Терзиев пред СОС: До вчера бяхме опоненти, днес сме от една страна - тази на София

Вижте кои са първите задачи, с които ще се заеме новият кмет

bnt avatar logo
от БНТ
11:11, 13.11.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

До вчера бяхме опоненти, но днес, след като се заклехме, сме от една страна - тази на София. Това каза новият кмет на столицата Васил Терзиев пред новоизбраните членове на общинския съвет в града.

"Няма мърдане - тук сме четири години и трябва да работим заедно, за да вземем правилните решения за нашия град и да му дадем тласък", посочи той.

Подробности вижте във включването на Карина Караньотова

Призова колегите си за мъдрост в търсенето на дългосрочни решения, за да защитят интересите на всички в града - независимо от политическите си различия и виждания.

"Да търсим решения, които ни обединяват. Това, което е по-дълго от един мандат, което ще даде истински тласък на нашия град".

Мечтата, която ни обединява, е София да бъде красив, уреден и сигурен европейски град, в който да се гради бъдеще, посочи Васил Терзиев.

"По време на кампанията аз се ангажирах да положа всички усилия да бъда кмет на всички софиянци, което, за да постигна, трябва да работя с всеки един от вас, независимо от отправната точка, независимо, че ще намерим поводи за семейна драма и различия".

Пред медиите Терзиев коментира, че първите му задачи са да се запознае с администрацията, да започне работа по бюджета, да разчисти паркинга пред църквата "Света Неделя" и да обяви война срещу вандализма и графитите.

Призна, че ще е трудно да обедини различните формации в общинския съвет.

"В крайна сметка всички ние сме избрани да защитаваме интересите на София, така че трябва да намерим път за да се вземат решения, които да движат града напред. Ще търсим дългосрочния подход, което ни обединява, кои са решенията. Ще търсим подкрепа за всички и се надяваме това, за което се заклехме преди малко, да бъде спазено".

Изборът на председател на общинския съвет и бюджетът вероятно ще бъдат разделителни линии, но се надявам да променим този модел, каза още кметът.

Снимки: Десислава Кулелиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров запазва 14-а позиция в световната ранглиста
Григор Димитров запазва 14-а позиция в световната ранглиста
Лъв се разхожда 5 часа по улиците на италиански град
Лъв се разхожда 5 часа по улиците на италиански град