НОВИНИ

Тежки сражения в Донбас, Москва обвини Киев във военни престъпления

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:13, 19.11.2022
Чете се за: 01:35 мин.
По света
Слушай новината

Москва обвини Киев в извършването на военни престъпления за пореден път. Причината - беше разпространено видео, на което група руски военни се предават, след което неизвестно лице стреля по тях.

Русия реагира на клипа, като обвини Украйна, че ликвидира военнопленници, което е военно престъпление. Киев все още не е реагирал на обвиненията. Автентичността и достоверността на видеото предстои да бъде анализирана.

Заради последните руски атаки в Украйна голяма част от енергийната система на страната вече е извън строя. Милиони са без ток, в Украйна е въведен режим за планово спиране на електричеството. В големите градове са обособени помещения, в които хората могат да се стоплят и да заредят телефоните си. В традиционното си вечерно обръщение президентът Володимир Зеленски поиска увеличаване на натиска срещу Русия.

"Крайно тежките сражения в Донецка област продължават. Боевете не затихват. За последните 24 часа бяха oтблъснати около 100 атаки в областта. Всички наши бойци, които удържат фронта в Донбас са истински герои", заяви Зеленски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илън Мъск пусна анкета за връщането на Доналд Тръмп в Туитър
Илън Мъск пусна анкета за връщането на Доналд Тръмп в Туитър
Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера"
Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера"