НОВИНИ

Ветровито и необичайно топло и в съботния ден

bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 19.11.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще бъдат между 8° и 15°, а максималните - между 13° и 20°.

Преди обяд все още на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. През деня валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. Привечер облачността отново ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна България и северно от планините, временно силен югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. На отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали дъжд. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максимални температури: 18 - 19°. Температурата на морската вода е 15 - 16°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна, на отделни места ще превали дъжд, по най-високите части - сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 5°.

През следващите дни ще се задържи сравнително топло за периода, въпреки че температурите ще се понижат. Ще остане доста динамично, с чести промени на вида на небето и посоката и скоростта на вятъра. Ще има и валежи, в равнинната част от страната - от дъжд, в отделни дни на места - значителни. С по-голяма вероятност значителни валежи ще има в понеделник и в сряда, тогава и температурите ще остават почти без дневен ход.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера"
Вера Маринова представи в Стара Загора книгата "Обръчите на Венера"
Софийската опера с премиера на "Дама пика"
Софийската опера с премиера на "Дама пика"