НОВИНИ

Тим Уолц vs Джей Ди Ванс: Първи вицепрезидентски дебат в САЩ

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
22:36, 01.10.2024
Чете се за: 02:35 мин.
По света
Слушай новината

Тази нощ в 04:00 часа сутринта българско време започва дебатът между двамата кандидати за вицепрезидент на Съединените щати – Тим Уолц и Джей Ди Ванс. Телевизионният дуел ще продължи час и половина и е организиран от телевизия Си Би ЕС. Какви са очакванията?

Кандидати за вицепрезидент Демократа Тим Уолц, губернатор на Минесота и републиканецът Джей Ди Ванс, сенатор от Охайо, ще се изправят един срещу друг в единствен телевизионен дебат преди изборите на 5-ти ноември. Уолц и Ванс са с подобно минало, и двамата са от работнически семейства в Средния Запад на Съедините щати, но идеите им как да управляват страната са коренно различни. Дебатът ще се проведе малко повече от месец преди изборните, като сондажите показват изключително близка битка за Белия Дом между кампанията на демократите Камала Харис и Тим Уолц и републиканците Доналд Тръм, и Джей Ди Ванс. За да разберем какво да очакваме от дебата и дали кандидатите ще успеят да привлекат колебаещи се гласоподаватели се срещнахме с директора на Факултета по медии и обществени науки в Университета Джордж Вашингтон доц. Питър Лодж.

"Очаквам да видя двамата кандидати да подсилят вече изградения образ на кампаниите. Сенатор Ванс вероятно ще бъде шумен, леко бомбастичен, малко превъзбуден, и ще каже, че само той и Тръмп, могат да спасят Америка от това, което ни разболява. Ще се покаже такъв какъвто е - завършил Йеил адвокат, който е много близък до Силициевата долина -мястото на рисковия капитал. Губернаторът Тим Уолц от друга страна, ще се опита да покаже, че той е обикновен човек от средната класа. Аз не съм тук да ви спася, защото аз съм вие. Аз съм един от вас. Той е учител, знаете. Не е адвокат. Не притежава никакви акции. Представя образа на обикновен американец", смята доц. Питър Лодж, директор на Факултета по медии и обществени науки в университета "Джордж Вашингтон".

Автор: Радослав Минчев - кореспондент на БНТ във Вашингтон

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мият трамваите с ракия?
Мият трамваите с ракия?
Обещаният отговор: Иран атакува Израел със стотици ракети (ОБЗОР)
Обещаният отговор: Иран атакува Израел със стотици ракети (ОБЗОР)