НОВИНИ

Тодор Янчев: Тръгвам си с добри чувства от ЦСКА 1948

тодор янчев тръгвам добри чувства цска 1948
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:35, 25.05.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Бившият вече наставник на ЦСКА 1948 – Тодор Янчев, даде обширно интервю за Българската национална телевизия. Часове, след като напусна „червения“ тим, Янчев говори обширно пред камерата на обществената медия за престоя си в клуба, за загубата от Лудогорец във финала за Купата на България, за добрите и лошите моменти в ЦСКА 1948 и за решението да напусне елитния тим.

„Самият факт, че стигнахме до финал и сме трети в класирането е успех, както за клуба, така и за мен. Моите очаквания към финала бяха по-големи. Мисля, че можеше да се представим далеч по-добре. Може би това наклони везните да взема решението да напусна. Разделихме се с клуба по взаимно съгласие. Останах с много добри впечатление от работата, която ми беше предоставена да върша. Постигнах добри резултати и показах какво мога, но със сигурност можеше и още по-добре. Поканата от ЦСКА 1948 видях като шанс за изява и я сграбчих с двете ръце. Благодаря на двамата собственици, които ми се довериха в този момент. Изведох отбора до финал в турнира за Купата на България“, започна Янчев.

„Стъписването в първите минути доведе до поражението във финала. Не мога да си го обясня това стъписване, защото нашият отбор също разполага с добри играчи. Може би липсата на опит в такива финали оказа влияние. Големите отбори наказват тази колебливост“, коментира специалистът загубата на „червените“ от „орлите“ за националния трофей.

„Имах среща с ръководството, изслушаха ме и приема моето решение. Накратко, съобразиха се желанието ми. С купа или без, решението ми щеше да бъде същото към днешна дата. Може би очакванията ми към отбора доведоха до вземането му. Условията за работа и играчите, с които работих, са на много добро ниво. Сутринта минах през стадиона, поздравих ги за добрата работа, която вършихме и им пожелах успех. Това е част от футбола. Чух се и със Стойчо Младенов, той също ме подкрепи с димите: „Горе главата, това е треньорството.““, добави легендата на ЦСКА.

„Гледам към следващото предизвикателство и се надявам отново да се представя добре. Някой път предложенията към треньорите не са това, което очакват самите те, но в треньорството някой път трябва да се вземе и отбор с по-скромни амбиции“, каза Янчев.

„Най-щастливият ми момент в ЦСКА 1948 е може би класирането за финала в турнира за Купата на България. Самият факт, че играхме за първи път в историята ни финал е голям успех. Добрите игри, които направихме в първенството са също хубави моменти, които ме карат да се чувствам горд от работата, която свърших. Загубите винаги бяха тежки“, сподели бившият футболист.

Цялото интервю с Тодор Янчев вижте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Градушка удари ямболското село Чарган (ВИДЕО)
Градушка удари ямболското село Чарган (ВИДЕО)
Стачка в НОИ: Служителите искат 30% увеличение на заплатите
Стачка в НОИ: Служителите искат 30% увеличение на заплатите