НОВИНИ

Тома Биков: БСП помага на Божков да изглежда като политическа жертва

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 09.06.2020
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

С днешната пресконференция БСП помага на Божков да изглежда като някаква политическа жертва, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в "Още от деня".

Тома Биков - ГЕРБ: Ние за 700 млн. сме му повдигнали обвинение. Не ние, а прокуратурата, но с помощта на разследващите органи на МВР и на следователи.

Биков подчерта, че в Закона за хазарта от 2013 до 2014 г. по времето на БСП случайно бил забравил Георги Кадиев да напише и лотарийните игри, и Божков не е плащал нито лев данък за една година.

Тома Биков - ГЕРБ: Предишният закон е бил така написан, че изобщо не го е задължавал да плаща данъци и няма основания от 2013 до 2014 г. Божков официално да бъде обвинен.

И запита каква е ползата на ГЕРБ да му разтури бизнеса, ако той наистина им е дал 60 милиона. Депутатът поясни, че лотарийните билети са били безотчетни, печатани в Индия.

Тома Биков подчерта, че за пръв път в последните 30 години държавата действа толкова радикално срещу тези хора. По думите на депутата от ГЕРБ в тази група е и Валентин Златев, който 2008 и 2013 г. се бил разбрал, че "Лукойл" е на загуба и спрял да плаща корпоративен данък.

Тома Биков - ГЕРБ: Той и затова не може да бъде обвинен, защото е законно. Но се оказа, че тази рафинерия е на загуба само, целият му бизнес е на загуба, пък той е милиардер.

Едва сега държавата действа радикално, защото сега може, има достатъчно самочувствие, достатъчно ресурс и достатъчно политическа воля да го направи, заяви Биков.

Тома Биков - ГЕРБ: Има един стопански кръг на милиардери, които са овладели цялата държава и правителство, което се опитва да ги поразтури или поне да ги вкара в някакви законови рамки, си отива. И така са си отивали правителства.

Какво още каза депутатът от ГЕРБ вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представители на фитнес индустрията недоволни от предложенията за помощ от държавата
Представители на фитнес индустрията недоволни от предложенията за помощ от държавата
Георги Свиленски, БСП: 60 млн. лв. карат управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта
Георги Свиленски, БСП: 60 млн. лв. карат управляващите да не пишат нови закони и да не облагат хазарта