ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Традиции и особености: Тайните на японската кухня

Чете се за: 01:22 мин.
Още
Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
      Слушай новината
      00:00
      00:00

      В навечерието на Олимпийските игри в Токио ще погледнем към японската кухня. И то не откъде да е, а от кухнята на готвача на резиденцията на японския посланик у нас - шеф Фурутани. Той е работил дълги години в известния японски традиционен ресторант "Кикунои" в Киото, който е носител на три звезди на Мишлен.

      В предаването "Денят започва" шеф Фурутани показа как се приготвя салата шабу-шабу със сусамов дресинг. За нея са нужни домати, краставици, фино нарязано свинско месо и продукти за дресинга - соев сос, оцет, мирин (сладка подправка, която се използва в японската кухня с ниско съдържание на алкохол) и сусамов тахан.

      Шабу-шабу е звукоописателна дума, изразяваща звука, който се издава, когато месото се потапя във врялата вода и се разбърква с клечките.

      Шеф Фурутани много харесва българската кухня и в момента това, което най-много му харесва от нея - е българската баница.

      Рецептата за шабу-шабу - вижте във видеото.

      Гледайте повече теми от "Денят започва"

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?