ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Традиции и особености: Тайните на японската кухня

Чете се за: 01:22 мин.
Още
Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
Слушай новината

В навечерието на Олимпийските игри в Токио ще погледнем към японската кухня. И то не откъде да е, а от кухнята на готвача на резиденцията на японския посланик у нас - шеф Фурутани. Той е работил дълги години в известния японски традиционен ресторант "Кикунои" в Киото, който е носител на три звезди на Мишлен.

В предаването "Денят започва" шеф Фурутани показа как се приготвя салата шабу-шабу със сусамов дресинг. За нея са нужни домати, краставици, фино нарязано свинско месо и продукти за дресинга - соев сос, оцет, мирин (сладка подправка, която се използва в японската кухня с ниско съдържание на алкохол) и сусамов тахан.

Шабу-шабу е звукоописателна дума, изразяваща звука, който се издава, когато месото се потапя във врялата вода и се разбърква с клечките.

Шеф Фурутани много харесва българската кухня и в момента това, което най-много му харесва от нея - е българската баница.

Рецептата за шабу-шабу - вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?