В навечерието на Олимпийските игри в Токио ще погледнем към японската кухня. И то не откъде да е, а от кухнята на готвача на резиденцията на японския посланик у нас - шеф Фурутани. Той е работил дълги години в известния японски традиционен ресторант "Кикунои" в Киото, който е носител на три звезди на Мишлен.
В предаването "Денят започва" шеф Фурутани показа как се приготвя салата шабу-шабу със сусамов дресинг. За нея са нужни домати, краставици, фино нарязано свинско месо и продукти за дресинга - соев сос, оцет, мирин (сладка подправка, която се използва в японската кухня с ниско съдържание на алкохол) и сусамов тахан.
Шабу-шабу е звукоописателна дума, изразяваща звука, който се издава, когато месото се потапя във врялата вода и се разбърква с клечките.
Шеф Фурутани много харесва българската кухня и в момента това, което най-много му харесва от нея - е българската баница.
Рецептата за шабу-шабу - вижте във видеото.
В очакване на Рождество: Осветиха елхата и Рождественската сцена във Ватикана
„Мостът – Gen X vs Gen Z“: БНТ и Румънската обществена телевизия със съвместно предаване
След 30 години: Единствената опера на Енио Мориконе със световна премиера в Неапол (СНИМКИ)
Източният фланг на НАТО призова за засилване на отбраната срещу руската заплаха
Наркобосът Росен Кръстев - Стъкларя остава в ареста, реши съдът в Ловеч