НОВИНИ

В Лудогорец очакват със спокойствие и бързина да победят Мура в реванша

Антон Недялков
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
23:20, 21.07.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели след нулевото равенство с Мура в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига, че съперникът е изиграл много добре мача от гледна точка на тактиката.

„Искам да поздравя отбора на Мура за много добре изиграния тактически двубой. Пробвахме от едната страна, от другата, опитахме, опитахме всичко. Не успяхме да намерим точния момент, в който да реализираме. Мисля, че това е закономерен резултат. Очаквахме да победим, но нашият съперник беше подготвен много добре“, сподели наставникът.

„Трябва да търсим позитивите, владеехме топката, но е и важно, че за четвърти пореден път не успяхме да допуснем попадение“, каза още треньорът.

„Знаехме, че ще се защитават дълбоко. Контраатакуваха опасно и знаехме, че ще се опитат да ни изненадат. Опитахме всичко. Знам, че те ще дойдат и ще подготвят план като за гостуване в Европа и отново ще трябва да бъдем готови за контраатаки, очаквам от тях подобен мач“, завърши Дамбраускас.

От своя страна капитанът на тима Антон Недялков сподели след срещата, че в реванша шампионите на България трябва да играят много по-бързо, за да постигнат успеха в Разград.

„Играехме по-бавно, чакаха на контраатака и чакаха. Трябва да играем бързо и спокойно, както и да използваме повече фланговете в реванша. Опитваме се да пазим суха мрежа, надявам се да играем много по-добре и да победим. Трябва да си по-спокоен в предни позиции, но в същото време и да се играе по-бързо. Не мога да коментирам решението на ръководството, но мога да кажа като футболист Клаудиу Кешеру е много важен футболист, а това какво се е случило, не мога да кажа, но на нас ни липсва“, каза Недялков.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-хладно време и днес, със силен вятър в Североизточна България
По-хладно време и днес, със силен вятър в Североизточна България
Лудогорец не успя да преодолее Мура и остави развръзката за реванша
Лудогорец не успя да преодолее Мура и остави развръзката за реванша