НОВИНИ

Лудогорец не успя да преодолее Мура и остави развръзката за реванша

Лудогорец Шахтьор Солигорск
Снимка: ПФК Лудогорец
bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 21.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Лудогорец завърши 0:0 с Мура в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Срещата в Словения не излъчи победител и развръзката ще се осъществи в реванша след седмица в Разград. От този сезон беше премахнато правилото за гол на чужд терен.

Българският шампион беше по-активният тим на терена, но играчите на Валдас Дамбраускас не успяха да стигнат до попадение, въпреки че наставникът започна със същия стартов състав като при успеха за Суперкупата на България преди няколко дни срещу ЦСКА (4:0).

В края на мача Мура имаше няколко много добри възможности дори да отбележи гол. Словенският тим разчиташе предимно на своята защитна игра, както и на контраатаките.

В края на мача, в 77-та минута, отборът на Лудогорец имаше шанс да открие резултата. Елвин Ману, който влезе като резерва, стреля, но уцели гредата на вратата, пазена от Матко Обрадович.

Малко по-късно домакините също създадоха добро положение, но и ударът на Жига Коус също се оказа в гредата, този път на вратата на Кристиан Кахлина.

Реваншът е след седмица, в сряда (28 юли), от 21.00 часа на стадион "Хювефарма арена" в Разград. Преди това шампионите ще стартират участието си и в Първа лига с двубой срещу Локомотив Пд на 25 юли, неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Лудогорец очакват със спокойствие и бързина да победят Мура в реванша
В Лудогорец очакват със спокойствие и бързина да победят Мура в реванша
Пирин Бл е готов за завръщането си в елита
Пирин Бл е готов за завръщането си в елита