НОВИНИ

Валежите продължават и през нощта

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 01.02.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

След предупреждение от първа степен, код жълто, за обилни снеговалежи и снежна покривка до около 10 см до полунощ в областите Благоевград, Кюстендил и Перник, утре в районите с код жълто се очаква да натрупа до около 15 см, а в тези с код оранжево – до около 20 см сняг.

В южните части на област Бургас ще има значителни валежи от дъжд, количества до около 30 - 40 литра на кв.м.

През нощта ще вали в почти цялата страна, а дъждът и в Източна България ще преминава в сняг. Минималните температури утре ще са от минус 4° до 1°, в София - около минус 3°, максималните - между 1° и 6°. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Валежите в северозападната половина от страната ще отслабват и до обяд спрат, но в югоизточната половина ще продължи да вали, вече предимно сняг.

Ветровито и с валежи от дъжд ще бъде по Черноморието, който постепенно и там ще преминава в сняг. След обяд в крайните южни райони количествата ще са значителни.

И в планините облачността ще е значителна. Ще бъде и мъгливо. Още преди обяд от северозапад снеговалежите ще отслабват и спират, но в Родопите, Странджа и Сакар ще продължи да вали.

Вятърът ще е умерен, временно силен. Ще се ориентира от северозапад, по високите и открити части ще остане от югозапад.

Средиземноморският циклон, причина за валежната обстановка на Балканите, ще се премества на югоизток и в северозападната половина на полуострова валежите ще спрат, но в югоизточната и утре ще има значителни количества.

Ще продължи да вали и в южните части на Апенините, но в северните ще бъде слънчево. Снеговалежи и максимални температури под нулата за пореден ден в Европейска Русия, слънчево и все по-топло време в Испания.

У нас в четвъртък ще има променлива, често значителна облачност, но вече само на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще остане ветровито, но в петък и вятърът ще отслабне, и облачността навсякъде ще намалее. През почивните дни ще бъде слънчево, а температурите ще се повишат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С молебен в София бяха почетени жертвите на комунистическия режим у нас
С молебен в София бяха почетени жертвите на комунистическия режим у нас
Безие надигра Марица в петсетов сблъсък
Безие надигра Марица в петсетов сблъсък