НОВИНИ

Любомир Каримански, ИТН: Бюджет 2022 е амбициозен и е обърнат с лице към утрешния ден

bnt avatar logo
от БНТ
20:00, 01.02.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Бюджет 2022 е амбициозен и е обърнат с лице към утрешния ден като инвестиция, коментира в студиото на "Още от деня" председателят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански, депутат от ПГ на "Има такъв народ".

По думите му в бюджета има заложени политики и реформи, но те трябва да са много повече и много по-ясни.

"Ако имам резерви, те са насочени към това дали ще успеем с потенциала на държавата и на отделните ведомства да осъществим капиталовата инвестиция като ефективна. Трябва да мислим за благата, които като ефект можем да допринесем с инвестициите в публичните пространства", обясни Любомир Каримански.

Кабинетът прие Бюджет 2022 - какво е заложено вътре?

Той заяви, че не приема тезата на опозицията, че управляващите не се интересуват от сметките за ток и газ. Според него в следващата сметка ще бъде включена компенсацията като приспадане.

"Има достатъчно предвидени мерки за енергетиката, достатъчно предвидени компенсации. Ако има проблем, той е проблем назад във времето. Например, защо са оставени студентските общежития да са на промишлен ток, защо е допуснато на промишлен ток да са редица социални заведения, като домове за стари хора", допълни Любомир Каримански.

Той добави, че ще се направи така, че борсата на електроенергия да заработи като реална борса. Според него в момента тя има "доста изкривени правила".

"Има определени схеми за едни търговци, а за други е точно обратното. Независимият регулаторен орган трябва да изпълнява функциите си, а не да бъде маша на политическа сила", каза още Любомир Каримански.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 30 изгубени минути пред спешния център: Жена почина във врачанска болница (Обзор)
След 30 изгубени минути пред спешния център: Жена почина във врачанска болница (Обзор)
Правосъдният министър: Промяната в статута на главния прокурор е закъсняла реформа
Правосъдният министър: Промяната в статута на главния прокурор е закъсняла реформа