НОВИНИ

Валежите продължават в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 29.08.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Времето
Слушай новината

Валежи и гръмотевични бури имаше и през изминалата нощ - в повечето райони паднаха между 1 и 10 литра на квадратен метър, по-значителните количества – в Казанлък 38 литра, на връх Мургаш - 16 литра на квадратен метър.

Валежите ще продължат и днес - предупреждение от първа степен за интензивен дъжд и гръмотевици е в сила в 9 области в Западна и Централна България. Възможни са и градушки.

Над Източна България ще е предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква хладен въздух. Максималните температури ще са в широки граници - от 23° в северозападните, до 33° на места в югоизточните райони.

През нощта ще продължи да вали, предимно в Централна България. Утре облачността ще е променлива, преди обяд над Източна България все още значителна. След обяд главно над югоизточните райони ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 23° и 28°.

Над Черноморието преди обяд по северното крайбрежие все още ще превалява. След обяд валежите и там ще спрат и облачността ще намалее до слънчево време. Максимални температури 27 - 29°. Температурата на морската вода е около 26°.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в Родопите ще има валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северозападен, по високите части до силен югозападен вятър. Температурите още ще се понижат.

Във вторник валежи вече почти няма да има и слънцето ще се показва по-често. Температурите слабо ще се повишат, но в сряда и четвъртък отново ще се понижат и времето ще е хладно за началото на септември. Ще има и превалявания, с по-голяма вероятност в планинските райони и Южна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо през 15-и век жителите на Кастрици са напуснали града
Защо през 15-и век жителите на Кастрици са напуснали града
Шофьори чакат с часове на турските пунктове
Шофьори чакат с часове на турските пунктове