НОВИНИ

Весела Димитрова: Правим всичко възможно момичетата да са в идеална форма за Игрите в Париж

весела димитрова признание всички хора свързани нашия успех
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
07:51, 15.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Правим всичко възможно момичетата да са в идеална форма за олимпийските игри, постарали сме се да сме едни от претендентите за медали. Това каза треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика Весела Димитрова в Шумен.

„Подготвяме се много сериозно за олимпийските игри. В момента сме в лагерна обстановка. Предстои ни европейско първенство. Момичетата работят доста добре, стъпка по стъпка се надяваме да се подготвим отлично за олимпийските игри“, отбеляза Димитрова.

„От началото на тази година имахме вече три – четири състезания. Постарали сме се музиките ни да са ни красиви, композициите да са ни много сложни така, че да сме едни от претендентите за медали. Ние правим всичко възможно момичетата наистина да са в идеална форма за Игрите, от там нататък – каквото е рекла съдбата“, заяви Весела Димитрова.

На въпрос, свързан с това, че преди Олимпийските игри в Париж предстои европейско първенство и може би там също се търси максимално добро представяне, Димитрова отговори, че не е човек, който поставя за цел златния медал.

„Аз съм си поставила за цел с моя екип да подготвим момичетата, да се представят по възможно най-добрия начин“, допълни тя.

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика представи две свои съчетания на започналия двудневен турнир по художествена гимнастика за Купа „Алегро“, който се провежда в зала „Арена Шумен“. Състезанието, което продължава и днес, е за ансамбли и индивидуални изпълнения от деца до жени и в него участват повече от 420 гимнастички от България, Турция и Чехия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Янаки Милев се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей в Анталия
Янаки Милев се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей в Анталия
Недопустимо е магистър да взима колкото хигиенист, каза председателят на Съвета на ректорите
Недопустимо е магистър да взима колкото хигиенист, каза председателят на Съвета на ректорите