НОВИНИ

Ветровито време с превалявания и днес

bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 16.08.2023
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна, но само на отделни места ще превали. Вечерта превалявания се очакват в Северозападна България. Ще духа слаб до умерен, в източните райони - временно силен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 16° и 23°, а максималните – от 27° до 32°, в София - около 27°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна. На места, главно преди обяд, ще превали дъжд. Ще продължи да духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 27° до 30°. Температурата на морската вода е от 23° до 25°. Вълнението на морето ще е около 4 бала.

В планините облачността ще е променлива, преди обяд често значителна и на места ще превали. Ще духа силен източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 21°, на 2000 метра - около 15°.

През следващите дни до края на седмицата ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност с по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи в събота и неделя. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток. Максималните температури в повечето райони ще са между 30° и 35°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски дронове са доближили опасно близо румънската граница
Руски дронове са доближили опасно близо румънската граница
Мадона започна репетиции за подновяване на турнето си
Мадона започна репетиции за подновяване на турнето си