НОВИНИ

Везенков и Олимпиакос отново минаха през Барселона за 19-та победа в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:55, 07.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
везенков даде заявка mvp кръга евролигата феноменално представяне алба
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков вкара 13 точки и прибави 7 борби за победата на неговия клубен Олимпиакос със 77:70 като домакин на Барселона в дербито от 27-ия кръг на редовния сезон в Евролигата.

За "червено-белите" това е втора победа срещу испанския гранд през този сезон, след като в откриващия кръг на надпреварата през октомври Везенков и компания спечелиха с 80:70 при визитата си в каталунската столица.

Именно поражението от преди пет месеца даде сериозна мотивация на Барса в началните минути днес в Пирея, като след първата четвърт "блаугранас" имаха преднина от 20:11.

Още до края на първото полувреме обаче баскетболистите на Олимпиакос намериха правилния ритъм и на почивката момчетата на Йоргос Барцокас вече водеха с 29:27.

През втората част домакините бяха по-добрия отбор на паркета и в крайна сметка заслужено стигнаха до своята 19-та победа от началото на сезона в Евролигата.

Най-резултатен за победителите стана Шакил Макксиик със своите 16 точки, докато от другата страна Никола Миротич вкара 19 пункта за Барселона.

В друга среща от днешния кръг пък лидерът в подреждането Реал Мадрид отстъпи у дома на Баскония с 81:85 и по този начин "Кралския клуб" отстъпи лидерското място в класирането на Евролигата.

След тази вечер начело е вече тимът на Олимпиакос с баланс 19-8, но и мач повече спрямо Реал (18-8). За момента пък Барселона е на третата позиция с актив от 18 победи и 9 поражения.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бенфика разби Брюж и стана първият четвъртфиналист в Шампионската лига
Бенфика разби Брюж и стана първият четвъртфиналист в Шампионската лига
Един загинал и 16 ранени при влакова катастрофа в Египет
Един загинал и 16 ранени при влакова катастрофа в Египет