НОВИНИ

Владимир Илиев и Милена Тодорва останаха 19-ти, злато за Франция

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:41, 19.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Зимни
владимир илиев милена тодорва останаха злато франция

Антонен Гигона и Жулиа Симон от отбора на Франция спечелиха титлата в единичната смесена щафета на Световното първенство по биатлон в Поклюка, Словения.

Френския дует измина трасето от 13.5 километра с време 36.42.4 минути, използвайки само пет допълнителни патрона в осемте си стрелби.

Ключът към успеха беше много силната последна обиколка на Симон, която се откъсна пред Тирил Екхоф в последните метри, за да донесе златото за своя тим.

Екхоф заедно с Йоханес Тингес Бьо останаха със среброто на изоставане от 2.8 секунди, след като се нуждаеха от девет допълнителни патрона, за да свалят всичките 40 мишени.

Шведите в състав Себастиан Самуелсон и Хана Йоберг пък се качиха на последното място на подиума на изоставане от 22.6 секунди, след като използваха осем допълнителни патрона.

Доротея Вирер провали шансовете на Италия за медал, след като направи четири пропуска на последната мишена от положение прав и трябваше да върти наказателна обиколка, което прати "адзурите" на 5-та позиция, след като по време на цялата дистанция те се движеха в топ 3.

За България на старт застанаха Владимир Илиев и Милена Тодорова, които завършиха на 19-то място на 3:06.2 минути от победителите, изравнявайки най-доброто постижение на страната ни в най-младата дисциплина в биатлона.

Владимир Илиев завъртя една наказателна обиколка още при първия си пост и това свали нашия отбор твърде назад в подреждането.

Световното първенство в Поклюка продължава в събота с традиционните щафети при мъжете и жените, а състезанието ще приключи в неделя с масовите стартове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФИС даде зелена светлина за провеждането наСветовната Купа в Банско
ФИС даде зелена светлина за провеждането наСветовната Купа в Банско
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Гигантският слалом от Световното първенство в Кортина
Гледайте НА ЖИВО по БНТ 3: Гигантският слалом от Световното първенство в Кортина