НОВИНИ

ВМРО се регистрира за изборите, ще участва със свой кандидат за президент

Вера Александрова
от Вера Александрова
14:50, 27.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:20 мин.
Политика
Снимка: Пресцентър на ВМРО
Слушай новината

ВМРО се регистрираха в ЦИК за участие в президентския и парламентарния вот. И в двата избора ще участват самостоятелно. До дни ще обявят кои са техните кандидати за президент и вицепрезидент.

Целта на ВМРО е да покажат, че в българското политическо пространство има място за патриотични формации. Според тях така наречените партии на протеста и тези на статуквото са предизвикали в страната политическа, икономическа и здравна криза, заради личното си его и партийните си пристрастия.

"Българските патриоти трябва да са представени в следващия парламент, за да може наистина да има контрол и действия,които са в защита на българските граждани. Защото виждаме, че с тази спекулация на цените в България, на електроенергията, на всички стоки от първа необходимост, в този хаос и безвластие повече не може да продължава нашата държава и трябва да има отговорност в българските политици и да преглътнат собственото си его и да търсят обединение. Като в това обединение и решаването на проблемите, ние изключваме партия ДПС, която считаме, че не е българска", заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антоанета Костадинова спечели титлата на Държавното първенство
Антоанета Костадинова спечели титлата на Държавното първенство
Нови присъди за двама бивши алжирски премиери
Нови присъди за двама бивши алжирски премиери