НОВИНИ

Внесоха петиция с над 57 000 подписа за детска болница

Цанка Николова
от Цанка Николова
19:54, 10.06.2021
Чете се за: 01:25 мин.
Още
Слушай новината

Над 57 000 подписа бяха внесени в президентството от представители на инициативата "За истинска детска болница". Целта на петицията е да започне отново процесът за изграждане на Национална детска болница.

Вносителите настояват за прекратяване на договора за реконструкция на стария строеж в двора на "Александровска" болница, който по думите им е подписан "на тъмно".

Според представителите на инициативата няма входирано искане за събаряне на сградата, няма разрешително и за строеж.

Те настояват паралелно с изграждането на нова детска болница да има и обучение на кадрите, които да работят в нея. Петицията беше внесена и в Министерския съвет, и в здравното министерство.

"Ние настояваме от сегашния Министерски съвет да прекрати този абсолютно скандален договор и да рестартират целия процес по изграждане на Националната детска болница, отначало с подробен анализ на нуждите, с качествено пълно задание, с международен архитектурен конкурс, който да отговаря на най-съвременните стандарти, с качествено строителство и всичко това да бъде напълно прозрачно под граждански контрол чрез обществен съвет", каза д-р Таня Андреева, детски ревматолог и педиатър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво се е случило с падналия изтребител МиГ-29 - хипотезите
Какво се е случило с падналия изтребител МиГ-29 - хипотезите
Иван Гешев проведе работна среща с Лаура Кьовеши
Иван Гешев проведе работна среща с Лаура Кьовеши