НОВИНИ

Водещи от БНТ се включиха в инициативата „Походът на книгите“ (Снимки)

водещи бнт включиха инициативата bdquoпоходът книгитеldquo
bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 10.05.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Галерия
Слушай новината

Водещи от БНТ се включиха в тазгодишното издание на националната кампания „Походът на книгите“ за повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност сред подрастващите, организирана от Асоциация „Българска книга“ през април.

Откъси от любими литературни произведения в няколко столични училища четоха водещата на „Отблизо“ Мира Добрева, водещата на „Още от деня“ Надя Обретенова, водещият на „100% будни“ Стефан А. Щерев, спортният журналист Илия Илиев, водещата на сутрешния блок „Денят започва“ Христина Христова, водещата на централната емисия новини „По света и у нас“ Филипа Огнянова, водещата на прогнозата за времето Ева Кикерезова, Цвети Стратиева-Флора – водеща на подкаста на БНТ „Важното с Флора“, който се излъчва в YouTube канала на БНТ, водещата на „Библиотеката“ Анна Ангелова, както и екипът на „Култура.БГ“ – Дими Стоянович, Александра Гюзелева-Шани и Николай Колев.

Лицата на БНТ Христина Христова и Филипа Огнянова четоха пред седмокласници

На третокласници от столичното 38-о ОУ „Васил Априлов“ Мира Добрева прочете разказ от Ангел Каралийчев, а Надя Обретенова избра поучителната приказка „Котето и лъвът“.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

Стефан А. Щерев привлече вниманието на малчуганите с красивите илюстрации в книгата „Приключенията на господин Боровинка по вода и суша“ от Сотир и Пенко Гелеви.

Илия Илиев пък представи откъс от обичаната от всички деца творба на Астрид Линдгрен „Емил от Льонеберя“.

В 38-о ОУ на седмокласници Филипа Огнянова прочете част от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков, а Христина Христова – откъс от книгата на Ерик Уайнер „География на блаженството“. В училището гостуваха също Ева Кикерезова, която избра „Дивите лебеди и други приказки“ от Ханс Кристиан Андерсен, както и Цвети Стратиева-Флора, която прочете откъс от повестта „Крадецът на праскови“ от Емилиян Станев.

Водещият на „Култура.БГ“ Дими Стоянович прочете на учениците откъс от „Приказки по телефона“ на Джани Родари. С част от вълнуващата книга „Приключенията на Лукчо“, също на прочутия италиански писател, премина срещата на Александра Гюзелева-Шани с малчуганите от друго столично училище. Колегата им - продуцентът на „Култура.БГ“ Николай Колев, представи на учениците от 1-во СУ „Пенчо Славейков“ част от „Речникът на малкия Андерсън“ от Гонсало М. Тавареш, в който необикновени определения разчупват строгата представа.

Водещата на предаването „Библиотеката“ Анна Ангелова посети учениците от 90-о СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ и им прочете откъс от цветните и приключенски стихове на „Цветният Човек“ от Иван Теофилов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В интервю за БНТ: Вицепремиерът на Украйна призова за пълно ембарго на руския петрол и газ
В интервю за БНТ: Вицепремиерът на Украйна призова за пълно ембарго на руския петрол и газ
Превозвачите на протест: Не ни допускат до центъра на София
Превозвачите на протест: Не ни допускат до центъра на София