НОВИНИ

Задържаха пиян полицай с 2,49 промила на ГКПП "Илинден", причинил катастрофа

полицай блъсна жена монтана
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 20.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Полицейски служител е задържан за причиняване на имуществени вреди на автомобил с чуждестранни регистрационни номера на ГКПП "Илинден". Разследването се води от Районна прокуратура – Благоевград.

Около 10.30 ч. вчера гражданка на Румъния управлявала лек автомобил "Сеат" в района на граничния пункт в посока Гърция.

На трасе "Изход" превозното ѝ средство било ударено от друго при потеглянето му на заден ход и маневрирането. Жената слязла от автомобила си и констатирала, че номерът на колата ѝ паднал, а част от предната решетка била счупена.

Местопроизшествието незабавно е било посетено от полицейските служители, които съставили протокол за пътнотранспортното произшествие.

В хода на разследването е установено, че извършителят на деянието е младши полицейски инспектор в Районното управление на МВР в Гоце Делчев.

При тестването му за наличие на алкохол в кръвта техническото средство е отчело концентрация от 2,49 промила. Той е бил придружен до Филиала за спешна медицинска помощ, където е дал кръв за изследване на концентрацията на алкохол в кръвта.

При пътното произшествие не са причинени телесни увреждания на водача на автомобила с румънски регистрационни номера и на пътуващите с нея чуждестранни граждани.

По делото е направен оглед на местопроизшествието, иззети са автомобил, управляван от полицейския инспектор, както и записите от камерите за видеонаблюдение. Проведени са разпити на свидетели, извършено е разпознаване на извършителя на престъплението, назначена е химическа експертиза за установяване на наличие на алкохол в кръвта.

Предстои извършване на техническа и лицево-идентификационна експертизи, както и назначаване на автооценъчна експертиза на лекия автомобил "Опел", управляван от полицая. Установено е, че превозното средство е собственост на община Хаджидимово и е използван от Областната дирекция на МВР в Благоевград по договор за заем за послужване.

Извършителят на престъплението е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе ще приеме деветото издание на благотворителния турнир по плуване "Александър Русев"
Русе ще приеме деветото издание на благотворителния турнир по плуване "Александър Русев"
Двубоят между Ботев Пловдив и Спартак Варна от шестия кръг на Първа лига ще се играе на базата в "Коматево"
Двубоят между Ботев Пловдив и Спартак Варна от шестия кръг на Първа лига ще се играе на базата в "Коматево"