НОВИНИ

Загорчич: Ще бъде страхотно за младите момчета, ако се класираме за Европа

Златомир Загорчич
Снимка: Start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:21, 07.01.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Славия Златомир Загорчич се надява тимът да завърши на позиция, даваща право на участие в евротурнирите.

На първата тренировка на тима за 2023 година на стадион "Александър Шаламанов", насрочена за 15.00 часа, участие взеха три от четирите нови попълнения на "белите" - нападателят Владимир Николов, централният защитник Натан Гасама и македонският полузащитник Християн Георгиевски, които бяха представени на срещата с медиите. Утре се очаква да пристигне и синът на легендата на Литекс Небойша Йеленкович - Велко, който бе част от родния клуб на Загорчич - Войводина Нови Сад.

"Надяваме се, никога не се знае, да се подготвим най-добре на лагера в Турция, да няма контузии, и тези нови момчета да ни помогнат за подобряване на резултатите от първия полусезон. Пожелаваме си здраве и добри резултати. Славия е отбор, който разчита на младите момчета от школата, очакваме от тях да напреднат и да почнат да играят в А група. Селекцията никога не приключва във футбола, ако се отвори нещо интересно за Славия, ще реагираме. Взели сме за момента необходимите играчи, най-вече в защита, а и в нападение с Владо Николов, надявам се да ни помогне. За момента единствено Кристиан е одобрен от македонците, Дарко Тасевски и Йеленкович няма да бъдат днес на тренировката, утре всички ще са налични", започна той.

Наставникът призна за интерес към Светослав Вуцов.

"Има интерес към Светослав Вуцов, но това е въпрос към шефовете - не само към Светльо има, ще изчакаме една-две седмици, когато всичко ще стане ясно. Явно може, щом иска да помага - Жоро е страхотно момче, имаме нужда от него в съблекалнята, стига да е здрав, нека да помага. За целите не искам да говоря, в Славия си работим по добре изпитаната рецепта - с млади български футболисти, ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде страхотно за тях. Единственото, за което трябва да мислим, е следващият мач, единствено с резултати ще успеем да стигнем до Европа", категоричен бе Заги.

Славия заминава за Турция в сряда, където ще се готви до 1 февруари. В южната ни съседка "белите" ще изиграят пет контроли. След прибирането в България отборът може и да изиграе последна проверка преди подновяването на Първа лига, но за нея ще стане ясно допълнително. Четвъртфиналистите за Купата на България рестартират сезона си във вътрешния шампионат с домакинство срещу Пирин Благоевград на 11 февруари.

Ето и програмата за контролите в Турция:

15 януари - Славия - Младост Лучани
20 януари - Славия - Кизилжар Петропавловск
25 януари - Славия - Марибор
30 януари - Славия - Факел
31 януари - Славия - Оренбург

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров отпадна на полуфиналите в Тунис
Пьотр Нестеров отпадна на полуфиналите в Тунис
Джокович сломи Медведев и ще играе с Корда на финала в Аделаида
Джокович сломи Медведев и ще играе с Корда на финала в Аделаида