НОВИНИ

Запознайте се с новия ансамбъл на България

запознайте новия ансамбъл българия
bnt avatar logo
от БНТ
15:09, 30.01.2022
10026
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Все още леко притеснителни, но отново безкрайно симпатични и амбициозни новите национални състезателки от ансамбъла са готови за предизвикателствата. В материала на журналиста Стефан Георгиев за предаването „Арена спорт“ ще можете да се запознаете с всяка една от тях.

Вая Драганова (18 години), новият капитан на ансамбъла, може и да не е най-опитната, но със сигурност осъзнава задълженията си.

Много от момичетата са били дълги години в индивидуалното направление. Случаят на Петя Борисова (23 години) е точно такъв. Тя обаче се радва на новото си амплоа, а колективът според нея все още се изгражда.

Дисциплината и емоционалните изблици на треньорския състав радват момичетата.

Новият олимпийски цикъл води след себе си и нови съчетания – с 5 обръча, както и с топки и ленти.

Елена Георгиева (17 години) разкри какво очаква момичетата според новия правилник: „Ще се открои артистичността, движенията с тяло, може би нови елементи с уред.“

Сблъскала с доста трудности трудности в професионалния си път Женина Трашлиева (24 години) гледа с усмивка на предизвикателствата.

„Без трудности не става, във всяка една сфера има трудности, това е нормално. Важното е да ги преодоляваме“, сподели през призмата на една от най-опитните в ансамбъла Трашлиева.

Първото изпитание за ансамбъла ще бъде Световната купа в Атина през март.

Камелия Петрова (15 години) разкри, че се надява да няма напрежение, независимо от новото начало: „Ще видите много различни и интересни композиции.“

Макар имената на основния състав да бяха съобщени съвсем скоро, това няма да изолира останалите момичета в селекцията за ансамбъла.

Пример за упорития труд е и Биляна Везирска (18 години): „Ще изпъкнем с някои по-трудни и интересни елементи, с повече стъпки и танцови движения.“

Повече от момичетата, както и мнението им с какво ще се открояват от олимпийските ни шампионки, можете да видите във видеото. Но най-важното е, че и те са съгласни: „Красотата ще спаси света.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев: Налице са предпоставки мораториумът да падне преди крайния му срок
Никола Минчев: Налице са предпоставки мораториумът да падне преди крайния му срок
Тежка катастрофа с най-малко 9 жертви в САЩ
Тежка катастрофа с най-малко 9 жертви в САЩ