НОВИНИ

Жълт код за силен вятър и днес, температурите тръгват надолу

bnt avatar logo
от БНТ
07:02, 12.12.2021
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще са в широки граници - от 3 - 4° на места в Западна България до 13 - 14° в източните райони, където за пореден ден е в сила предупреждение за много силен вятър, все още с посока от юг-югоизток.

Ще бъде предимно облачно, на места все още с превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, най-късно в Източна България. С него ще прониква по-студен въздух и вечерта в Западния Предбалкан и котловинните полета в западните райони ще започне да превалява сняг.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде и по Черноморието. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури ще са между 13° и 15°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали сняг, под 1000 - 1200 м дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 м минус 2°.

През новата седмица температурите навсякъде ще се понижат и в по-голямата част от страната ще са почти без дневен ход - минималните ще са между минус 3° и 2°, максималните - най-често между 0° и 5°. Ще бъде предимно облачно и с валежи - и от дъжд, и от сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена е обстановката в Южна България заради проливните дъждове
Усложнена е обстановката в Южна България заради проливните дъждове
Неостаряващият Златан Ибрахимович спаси Милан в труден момент
Неостаряващият Златан Ибрахимович спаси Милан в труден момент