НОВИНИ

Над 150 000 зрители на постановките в Народния театър през изминалия сезон

Над 600 представления и 150 000 зрители в Народния театър - такава е равносметката за изминалия сезон. Успешно приключва и третото издание на "Театър пред театъра". Разнообразни заглавия ще очакват зрителите наесен, а драматизацията на Вазовия роман "Нова земя" и спектакълът "Орфей" ще бъдат сред акцентите.

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:36, 12.07.2019
Чете се за: 00:45 мин.
Още

Народният театър изпраща един успешен театрален сезон. През последните 10 месеца на сцената са били поставени 14 представления повече в сравнение с миналата година. С 27 000 са се увеличили и зрителите.

Мариус Донкин, директор на Народен театър "Иван Вазов": Изкуството и оценката за него е нещо субективно, но цифрите говорят за един доста сериозен прогрес, както като бройка представление, така и като оценка на обществото, т.е. бройка зрители, така и като оценка на колегите с толкова номинации за наградите ИКАР и наградите АСКЕЕР.

Вълнуващи срещи между публика и артисти ще има и през новия сезон. Освен заснемане на документален филм и учредяване на награда за духовен принос "Иван Вазов", която ще се връчва всяка година, основен акцент ще бъде драматизацията на емблематичния роман на писателя - "Нова земя". Драматична история, която поставя Вазов „на нож" със съвременниците му.

д-р Светлана Панчева, драматург в Народен театър "Иван Вазов": Едно театрално представление, което да звънне и да постави въпроси, значителни и стойностни, да не кажа жизненоважни за духовността на българския народ.

Има идея и за създаване на четвърта сцена за алтернативен театър, която ще разполага с около 50 места. Новият театрален сезон ще започне на 13 септември. В края на месеца ще бъде и първата премиера с постановката „Колкото-толкова" от Недялко Йорданов. Билетите за представленията вече са в продажба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Пазарджик откриха паметник на оперния певец Борис Христов
В Пазарджик откриха паметник на оперния певец Борис Христов
Предлагат повече кормуване и по-малко теория за младите шофьори
Предлагат повече кормуване и по-малко теория за младите шофьори