НОВИНИ

"За" и "против" машинното гласуване - Десислава Атанасова и Филип Попов

Нашата позиция за машинното гласуване е константна - ние сме "за" машинното гласуване. Тук става въпрос за принципи. Не може във вторник да се внася законопроект, в петък да се обсъжда - това заяви в "Още от деня" Филип Попов от БСП по повод липсата на кворум в Народното събрание, където днес трябваше да бъде обсъдено отпадането на машинното гласуване за предстоящите местни избори. Гост по темата беше и Десислава Атанасова от ГЕРБ.

bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 12.07.2019
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Според Атанасова общественото обсъждане, за което от опозицията настояват, е несериозен довод за пореден път БСП и ДПС да не се регистрират за пленарно заседание. Във вторник ще има извънредно парламентарно заседание, потвърди тя.

Филип Попов допълни, че от БСП няма да напускат парламента, ще присъстват в пленарната зала при гледането на други законопроекти. По думите му е имало достатъчно време, в което да бъдат разрешени пропуските при машинното гласуване.

Десислава Атанасова каза, че от ГЕРБ предлагат машинното гласуване да отпадне за местните избори и парламентарните, а не изцяло. Един глас с машина струва 58 лв., хартиен глас струва 77 стотинки, аргументира се тя. Филип Попов опонира, че това се дължи на висока наемна цена. Ако се закупят и лицензират и се използват в 15-20-30 избори, цената на глас ще падне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха Евгения Банева от ареста заради спешна операция
Пуснаха Евгения Банева от ареста заради спешна операция
Японски орден за проф. Диана Гергова
Японски орден за проф. Диана Гергова