НОВИНИ

Самолети от Първата световна война летят в САЩ

Самолети  от времето на Първата световна война все още летят в небето на САЩ.

bnt avatar logo
от БНТ
20:47, 01.08.2014
Чете се за: 00:43 мин.
По света
Самолети  от времето на Първата световна война все още летят в небето на САЩ. На 160 километра от Ню Йорк ентусиасти правят демонстрационни изпълнения и подържат живо наследството на някогашните въздушни асове. В американския щат Ню Йорк е едно от няколкото летища в света, където се организират авио-демонстрации, вдъхновени от Първата световна война. Желаещите могат да видят на живо възстановки на въздушни сражения с автентични самолети и костюми от онова време.
Крис Бълко - пилот: "Свалям по един триплан "Фокер" всеки неделен следобед. Прекрасно е да демонстрираш самолетите пред събралите се хора. Това е уникална възможност, наричам го забавление с играчките, споделям го с всички желаещи."
Пилотите са наясно, че пресъздават суров исторически период, още повече че по онова време самото пилотиране е било значително предизвикателство.
Крис Бълко - пилот: "Представете си какво е да пилотирате, докато някой друг прави същото и се опитва да ви убие."
В авиошоуто участват оригинални американски машини и реплики на френски и германски самолети. Поддръжката и възстановяването им е част от удоволствието за ентусиастите.
Кен Касенс- пилот: "Реставрацията на самолети е много забавна и трудна работа, която обаче носи радост."
Организаторите на авиошоуто разполагат с шест оригинални машини от Първата световна и повече от дузина репродукции на отдавна забравени модели.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква през август?
Какво време ни очаква през август?
Шотландия преди референдума за независимост
Шотландия преди референдума за независимост