НОВИНИ

Стотици ранени при вчерашните сблъсъци край Идомени

Най-малко 260 души са ранени при вчерашните сблъсъци край гръцкото село Идомени на границата с Македония, съобщава организацията "Лекари без граници".

Фани Аронова
от Фани Аронова
10:53, 11.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
стотици ранени вчерашните сблъсъци идомени

Вчера стотици мигранти се опитаха да преминат границата и македонската полиция ги отблъсна със сълзотворен газ и шокови гранати. Напрежението продължава. Ситуацията придобива крайно опасен обрат за интересите на Гърция, но и за съдбата на мигрантите и бежанците, коментира гръцката преса. Отбелязва се "отсъствието на официална държавна машина" и "съмнителните, безконтролни действия на правозащитници".

Външното министерство в Скопие обвинява гръцката страна за събитията, които македонското вътрешно ведомство нарича "малка война". Пресата в Македония отбелязва, че има ранени македонски полицаи, а гръцката полиция не се е намесила, нито пък е уведомила македонските си колеги за намеренията на бежанците да щурмуват границата. В лагера край Идомени има около 11 хиляди мигранти. Според хуманитарни работници това е "бомба със закъснител", която всеки момент може да избухне.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлово става част от голям туристически маршрут
Карлово става част от голям туристически маршрут
14 млрд.куб.метра газ за Истанбул минават от компресорната станция Странджа
14 млрд.куб.метра газ за Истанбул минават от компресорната станция "Странджа"