НОВИНИ

730 спасени край Сицилия, протестът в Идомени - потушен

Над 730 души бяха спасени край бреговете на Сицилия. След затварянето на Балканския маршрут, трафикантите на хора пренасочват повече мигранти към бреговете на Италия.

730 спасени сицилия протестът идомени потушен
bnt avatar logo
от БНТ
06:55, 28.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Италианската брегова охрана и военноморските сили проведоха шест операции по спасяването на хора, направили опит да достигнатевропейските брегове с гумени лодки. Извадените от водите на Средиземно море имигранти, в това число 118 жени и четири деца, ще пристигнат днес в италианския град Поцало. Това съвпада с информацията, публикувана в германският вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" вчера.

Изданието цитира свой източник, според който трафикантите планират да използват по-заобиколен път за влизане в Европа, през Италия.

Междувременно протестът в граничния лагер в Идомени започна да затихва. Вчера стотици блокирани там имигранти замеряха с яйца полицаите и откровено заплашваха, че ще разбият оградата по границата с Македония и ще продължат пътя си към Западна Европа.

Потушаването на протеста стана възможно благодарение на етническото разделение между 11-те хиляди обитатели на лагера. Според свидетели, сирийците и иракчаните са образували жива бариера между разбунтувалите се афганистанци и полицията. Въпреки, че в един момент протестиращите са я пробили, гръцката гранична полиция е използвала сълзотворен газ и е отбила атаката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова почистваща техника в Търговище
Нова почистваща техника в Търговище
Промени в движението в София
Промени в движението в София