Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Благотворителна инициатива на абитуриенти от Английската гимназия в Пловдив

Благородна кауза на абитуриенти от Пловдив. Вместо да си купят скъпи тоалети, цял клас ученици, които завършват Английската гимназия в града, заедно с техни преподаватели решиха да дарят средства на две момчета от дом за обучение по английски език. Друго дете, страдащо от прогресивна мускулна дистрофия, ще бъде подпомогнато със средства за присаждане на стволови клетки.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
11:29, 14.05.2018
Чете се за: 00:46 мин.
Още

На тържествената церемония по изпращането, учениците от 12-ти „В" клас няма да бъдат облечени в официални тоалети. Те се отказват от суетата на празника и събират около 2000 лева, които даряват на три деца в нужда.

Вилиян Попов - абитуриент: Смисълът на абитуриентския бал и изпращането не мисля, че тази показност и суета, която сме свикнали да виждаме, а по-скоро да бъдем запомнени с нещо хубаво и да направим нещо добро.
Гергана Кралева - абитуриентка: Решихме, че е излишно. Няма нужда да се показваме по някакъв начин. По-добре да подкрепим нещо, в което всички вярваме и избрахме три каузи, които сами открихме, сами проучихме.

Със средства за лечение и посещение в софийски музей ще бъде подпомогнат 13-годишният Радослав от село Милево, който страда от мускулна дистрофия. Други двама отличници от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза" в Пловдив ще получат едногодишно обучение по английски език в езикови школи.

Михаил Каравасилев - социален работник в Център за настаняване от семеен тип „Майка Тереза"-Пловдив: Пълни адмирации от целия екип и от децата и благодарности. Малко са тези, които влагат средства в образованието и обучението на децата, а това е много важно за тях и за тяхната интеграция като излезнат.

Покрай благородната кампания, абитуриентите и трите деца са станали добри приятели. Дванайсетокласниците смятат, че примерът, който дават ще бъде последван и от други завършващи занапред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
​Над 600 хиляди пътници са обслужени на летище София през април
​Над 600 хиляди пътници са обслужени на летище София през април
Млади хора събраха 8500 лева и купиха дефибрилатор на Онкоцентъра в Русе
Млади хора събраха 8500 лева и купиха дефибрилатор на Онкоцентъра в Русе