НОВИНИ

Млади хора събраха 8500 лева и купиха дефибрилатор на Онкоцентъра в Русе

Млади хора се обединиха и събраха чрез благотворителни инициативи пари за нов дефибрилатор на Комплексния онкологичен център в Русе. Средствата в размер на 8 500 лева веднага бяха вложени в медицинската апаратура и тя вече е на разположение на лекарите в диспансера.

БНТ2-Русе
от БНТ2-Русе Виолета Никифорова
11:26, 14.05.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Хората, които даряват по време на благотворителния базар на употребявани вещи, не изглеждат много богати. Правят го за каузата-казва една от организаторките на благотворителната инициатива Надка Русева. Половината от парите за медицинското изделие им били дарени от организация, която не желае да се афишира. Част от средствата са събрани и чрез благотворителен спортен турнир.

Надка Русева
„Имаше хора, които дойдоха. Видимо си взеха неща, които няма да им свършат работа, но просто оставиха пари, даже не се интересуваха каква е цената, пуснаха доста повече от това.“

Организаторите споделят, че при купуването на апарата от фирмата-доставчик им направили отстъпка и така останали пари. Останали и вещи и затова организирали и нов базар за дрехи и обувки на символични цени. Нова е и каузата, за която ще бъдат изразходвани парите.

Надка Русева
„ Да направим една пейка-пейка на приятелството.“

Надяват се местната власт в Русе да прояви разбиране и да им разреши да поставят новата пейка в центъра на града, непосредствено до Кръглия щадраван. Идеята им е гостите и чуждите туристи да видят, че това е доброволна инициатива, направена изцяло и само от русенци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителна инициатива на абитуриенти от Английската гимназия в Пловдив
Благотворителна инициатива на абитуриенти от Английската гимназия в Пловдив
Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас
Започна делото за убийството на 11-годишната Никол от Бургас