НОВИНИ

“Изгубен пейзаж“ в Галерия 8

Варненската Галерия 8 празнува с изложбата “Изгубен пейзаж” на Милко Божков своя 29-ти рожден ден. Авторът е сред първите, които галерията е представила на варненската публика, затова той винаги се връща в Галерия 8.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Ива Георгиева
20:00, 20.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Седем творби, различни по размер и техника, третират един забравен и припомнен пейзаж, който силно е вълнувал художника.

Милко Божков: „Тази зима реших да си посъбера малко архивите, да ги поразчистя и оттам изскочи и това беше първоначалната идея. А изгубен и в другия смисъл, защото отдавна вече го няма и в третия, че отдавна сме изгубили неща, които се опитваме да ги намерим, в повечето случаи безуспешно.”
В 29-тата година от съществуването на Галерия 8, оценката на галериста Борис Стателов за състоянието, в което се намират културата и изкуството у нас е песимистична
Борис Стателов, Галерия 8: “В началото, когато избухна демокрацията имаше много силен интерес, а сега просто търсят ментета на Казаков, на Генко, никой не разбира, тъй де, това са тъжни истории.”
На тези, достатъчно смели да поемат по трудния път на изкуството, Стателов пожела упорство, както и да търсят добрите, прекрасните художници и да черпят вдъхновение от тях, за да се преборят със сивотата на ежедневието.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина американският студент, който 17 месеца беше в затвор в Северна Корея
Почина американският студент, който 17 месеца беше в затвор в Северна Корея
САЩ и Русия в сблъсък на интереси в Сирия
САЩ и Русия в сблъсък на интереси в Сирия