НОВИНИ

На конгреса на ПЕС в Мадрид: Очаква се да приемат манифест за евроизборите

Продължава конгресът на Партията на европейските социалисти в Мадрид. От там започва тяхната предизборна кампания за евровота.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:15, 23.02.2019
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Очаква се днес европейските социалисти да приемат манифест за предстоящите евроизбори. Според тях, с евровота трябва да започне подписването на нов договор за Европа. Те акцентират върху социалната политика.


Сергей Станишев, президент на ПЕС: Този манифест не е просто декларация за намерение. Това е план за бъдещето. Левицата винаги е работила за бъдеще, което е различно, което е по-добро от днешния ден и ние имаме намерението да го превърнем в реалност. този манифест в 4 страници съдържа нашият ангажимент за социална Европа. Защото има един съблазън да се носим по т. нар. дух на времето, където всички казват национална държава, нашият интерес... Обаче ние казваме социална Европа.

Според Сергей Станишев, социалистите може да се представят много добре на следващите евроизбори. Въпреки всичко обаче, те осъзнават, че тази задача ще бъде трудна и заради Брекзит, заради който те ще загубят 25 места в ЕП. Очаква се в средата на март пък БСП да подреди листите си за евровота и тогава ще стане ясно кой ще оглави евролистата и дали това ще бъде лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адвокатите излизат с обща позиция за закона за прането на пари
Адвокатите излизат с обща позиция за закона за прането на пари
Цветан Цветанов: ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване
Цветан Цветанов: ГЕРБ не са се отказали от машинното гласуване